Vattenflaska

Det finns flera bra anledningar till varför man ska köpa en vattenflaska med namn. Det kan vara en bra idé att ha en vattenflaska med namn på för att ha en egen flaska som ingen annan använder eller tar av misstag. Genom att använda en egen flaska kan man minska mängden flaskor som används och man bidrar också till att minska transporter av vatten. 

En vattenflaska med namn kan också vara en bra present till någon som gillar att dricka vatten på dagarna, någon som tränar mycket eller till någon som är miljömedveten och föredrar att använda en egen flaska som kan fyllas på från en vanlig hederlig kran. Det är också en bra present till någon som går i skolan eller jobbar på kontoret där det är vanligt att ha sin egen flaska.

Genom att använda en egen vattenflaska som kan fyllas på kan man spara pengar på sikt. Istället för att köpa flaskor med färdigt mineralvatten varje gång man är törstig, kan man fylla sin egen flaska med vatten från kranen.

Att ha en egen vattenflaska gör det också lättare att hålla koll på hur mycket vatten man dricker på dagarna. Genom att man vet hur mycket vatten flaskan rymmer kan man hålla koll på hur många gånger man har fyllt på flaskan under dagen och därmed se om man har uppnått målet för dagliga vattenintaget.

Många vattenflaskor är gjorda av plast, de är ofta billigare och de är också lätta att bära runt. Se till att välja en flaska som är gjord av högkvalitativ plast som är BPA-fria och kan användas under längre tid.

Rostfria stålflaskor är ett populärt val för en vattenflaska med namn. De är tåliga, hållbara och håller ditt vatten kallt eller varmt under längre tid. Rostfritt stål är också enklare att rengöra. Om du ska köpa en vattenflaska med namn på till dig själv eller någon annan, och verkligen vill att den ska hålla under lång tid framöver är rostfritt stål det bästa alternativet.

Glasflaskor är ett annat alternativ, de är lätta att rengöra och ger inga smakförändringar till vatten. Men de är känsliga för att gå sönder och svårare att bära runt jämfört med plast och rostfritt stål eftersom de är tyngre.

Det finns också vattenflaskor gjorda av trä och bambu. Dessa flaskor är bra ur ett miljöperspektiv (speciellt jämfört med plast). Nackdelen med sådana flaskor är dock att de kan vara svåra att rengöra och att de kan få fläckar och missfärgningar som inte går bort.