Snuttefilt

En personlig snuttefilt med namn på är en uppskattad present till nya föräldrar och är samtidigt bra att ha när det är dags att börja i förskola eftersom snuttefiltar lätt tappas bort eller blandas ihop. En personlig snuttefilt med barnets namn broderat på filten är också en utmärkt present att ge som doppresent.

Beroende på var du beställer snuttefilten ifrån så kan man ibland få plats med mer text än bara själva namnet. Man kan då skriva födelsedatumet eller något kärleksfullt så som "älskade dotter".

Man kan köpa rena snuttefiltar med namn på, men det finns också snuttefiltar med ett djurhuvud i form av till exempel en katt, ett lejon eller något annat djur längs upp. Även dessa kan man få med barnets namn på.

Vissa snuttefiltar säljs färdigtryckta med vanliga barnnamn på, men det finns också snuttefiltar där man själv bestämmer vilket namn som ska tryckas eller broderas på snuttefilten.

Det finns flera olika material som används för att göra snuttefiltar för bebisar. Bomull är ett populärt val för snuttefiltar eftersom det är mjukt, skönt mot huden och lätt att tvätta. Försök gärna att välja ekologisk bomull som innehåller mindre rester av bekämpningsmedel.

Ull är ett annat vanligt material för snuttefiltar eftersom det håller barnet varmt och är naturligt självrensande. Även fleece och mikrofiber är populära för snuttefiltar eftersom det är material som är lätta att tvätta och torkar snabbt.

Det börjar också komma snuttefiltar i bambu, som är ett miljövänligt och ekologiskt alternativ som också är mjukt och skönt mot huden.

Tänk på att kontrollera så att snuttefilten är CE-märkt och glöm inte att ta bort eventuella etiketter innan barnet gosar loss med snuttefilten.