Ryggsäck med namn

Det finns flera orsaker till varför man skulle vilja köpa en ryggsäck med namn på. En orsak kan vara för att identifiera sin egen ryggsäck i en mängd av liknande ryggsäckar, till exempel på en skolgård eller i ett omklädningsrum. En annan orsak kan vara för att visa upp sin personliga stil och identitet. 

Det är vanligare att barn har en ryggsäck med namn på, särskilt i skolåldern. Detta är oftast för att identifiera deras ryggsäck i en mängd av liknande ryggsäckar, såsom på en skolgård eller i ett omklädningsrum. Detta kan hjälpa till att förhindra förvirring och misstag när det gäller vilken ryggsäck som tillhör vem. Men vuxna kan också ha en ryggsäck med namn på, speciellt om man reser mycket och enkelt vill kuna skilja ut sin ryggsäck från många andra eller för att man tycker att det är snyggt helt enkelt.

Namnet brukar vanligtvis tryckas eller broderas på någon av ryggsäckens ytor så som till exempel huvudfacket, men det kan också tryckas på en rem eller på en lapp som sitter fast på ryggsäcken. Placeringen kan variera beroende på ryggsäckens modell och tillverkare. Namnet kan också vara broderat eller på annat sätt fäst på ryggsäcken.

Det finns ryggsäckar som säljs färdiga med vanliga namn på men det finns också ryggsäckar där man själv bestämmer vilket namn som ska vara på ryggsäcken. 

Om man köper en ryggsäck där man själv har specat namnet gäller inte den vanliga ångerrätten eftersom det är en specialbeställd vara.

Ryggsäckar gjorda av canvas, nylon och polyester brukar vara lämpliga för såväl brodyr som tryck. Dessa material är tåliga, lätta och har en jämn yta som gör det lättare att få jämna och fina sömmar. Canvas är ett tungt och tåligt tyg som är vanligt förekommande i ryggsäckar medan nylon och polyester är lättare och mer vattenavvisande.