Hundhalsband

Självklart vill du att din kära hund ska ha ett tjusigt hundhalsband med sitt namn på. Förutom att det är en fin detalj så finns det många fördelar med att ens hund har ett halsband med namnet på.

Det finns många olika sorter av hundhalsband och en del av dessa går det att trycka namn på direkt, medan andra kräver att man hänger på en tagg.

Platta hundhalsband går att få med namnet broderat direkt på själv halsbandet. Det finns också hundhalsband med reflex och då brukar namnet istället tryckas på halsbandet. Om du föredrar ett halsband som inte är platt brukar man istället hänga en tagg med namnet på halsbandet.

Ett hundhalsband som har en tagg med hundens namn kan också ofta ha plats för ägarens mobilnummer/telefonnummer . Fördelarna med ett hundhalsband med namn är att det gör det enklare att återföra en förlorad hund till dess ägare, samt att det kan hjälpa till att identifiera hunden om den skulle bli skadad eller sjuk. Det kan också hjälpa till att visa vem hunden tillhör i sociala sammanhang, såsom i hundparker eller på hundevenemang.

Det finns också hundhalsband med olika funktioner så som martingale halsband som brukar användas för hundar som drar i kopplet, då halsbandet har en mekanism som gör att halsbandet dras åt när hunden drar. Ett annat exempel är hundhalsband som är designade att lossna om hunden fastnar i något, för att undvika skada på hunden.

Hundhalsband kan göras i en mängd olika material:

  • Läderhalsband är ett populärt val eftersom det är starkt, slitstarkt och kan formas efter hundens hals.
  • Nylonhalsband är ett bra val för hundar som är aktiva eftersom det är lätt, tåligt och lätt att rengöra.
  • Metallhalsband, som koppel och kedjor, är ett bra val för hundar som är starka.
  • Bomullshalsband är mjuka och bekväma för hundar att bära, och är ett bra val för hundar med känsliga hud.
  • Neoprenhalsband är ett bra val för hundar som är aktiva i vatten eftersom det är vattentätt och ger extra stöd.
  • Paracordhalsband är ett bra val för hundar som är aktiva utomhus eftersom det är tåligt, lätt och lätt att rengöra.
  • Silikonhalsband är ett bra val för hundar som är känsliga för andra material.
  • Läderimitation: Läderimitation halsband är ett ekonomiskt alternativ till riktigt läder, är vanligtvis lika tåligt men kan vara mindre slitstarkt över tid.

För de allra vanligaste hundnamnen finns det färdiga halsband att köpa. Om din hund har ett ovanligt namn måste man dock specialbeställa hundhalsbandet om man vill ha namnet tryckt eller broderat på halsbandet.